Zomervakantie 2005

zomer 2005   fotoalbum   links

Wanneer?

Van 18 juni t/m 7 juli.

Waar?

Camping "Les Iles" in de plaats Sion, canton Wallis, Zwitserland.

Van dag tot dag!

Zaterdag 18 juni.
’s Nachts tegen 0.45 uur zijn wij weggereden en rond 11.30 uur kwamen wij aan op de camping. Tent opgezet, boodschappen gedaan en toen gaan zwemmen in het meertje bij de camping.
Zondag 19 juni.
Gelopen vanaf de camping naar Aproz en toen omhoog. Een lekke band van de kinderwagen gehad. 's Middag weer aan het zwemmen geweest.
Maandag 20 juni.
Naar Lac du Cleuson gereden en via de linkerkant van het stuwmeer zijn wij een heel stuk naar achteren gelopen.
Dinsdag 21 juni.
Weggereden richting Goppenstein en hier zijn wij tegen 11.00 uur met de auto op de trein gegaan. Onder de berg door naar Kandersteg (1200m). Hier de auto neergezet en naar de Oeschinsee (1600m) gelopen.
Woensdag 22 juni.
Naar het vliegveld gelopen om hier opstijgende straaljagers te zien. Later bij het meertje een aantal uurtjes geweest.
Donderdag 23 juni.
Tegen 09.45 uur weggereden richting Champex-Lac. Vanaf Martigny volgden wij een smalle weg met vele haarspeldbochten. 's Middags weer aan het zwemmen geweest.
Vrijdag 24 juni.
Bij Lac de Dix (2300m) de auto geparkeerd en met de gondel naar boven gegaan. Langs de stuwmeer en door vele tunneltjes heen naar achteren gelopen.
Zaterdag 25 juni.
Naar Sion gereden en hier de auto in de parkeergarage gezet en via het centrum naar Château de Tourbillon en Basilique de Valerè gelopen.
Zondag 26 juni.
Vanmorgen na het ontbijt vertrokken richting Col de Sanetsch 2243m. Hier de auto neergezet en een klein stukje gelopen. 's Middags weer in het meertje gezwommen.
Maandag 27 juni.
Bij Veysonnaz hebben wij de auto bij Mac-rappe neergezet en hebben de Bisse de Vex gelopen. Dit was een wandelroute langs een waterweg. Terug op de camping hebben wij gelijk onze zwemspullen gepakt en zijn wij naar het meertje gelopen.
Dinsdag 28 juni.
Vandaag besloten een rustdag te nemen en op de camping te blijven.
Woensdag 29 juni.
Naar Lac d’ Emosson gereden. Vanaf de stuwdam had je een mooi uitzicht op de Mont-Blanc. Toen naar Saillon waar een hangbrug is. De hangbrug hangt over een dal met een diepte van 128m.
Donderdag 30 juni.
Vanmorgen richting de Furkapass (2431m) gereden. De Rhônegletscher van binnen bekeken. Doorgereden naar de St. Gotthardpass (2108m). Vanaf hier via de Nufenenpass (2478m) terug richting de camping.
Vrijdag 1 juli.
Naar Croix de Coeur (2174m) gereden. Het was hier te koud om te lopen. Bij La Tzoumaz een wandeling van 2,7 km gelopen langs een waterweg.
Zaterdag 2 juli.
Bij Lac de Moiry naar de gletscher gelopen. Halverwege hebben wij de kinderwagen laten staan i.v.m. vele stenen. Bij de gletscher de kinderen het ijs laten voelen.
Zondag 3 juli.
Vanmorgen geen wolkje aan de lucht, dus besloten wij naar de Ferpècle te rijden. De gletschers waren goed geslonken. Met de kinderwagen zijn wij een behoorlijk eind bij de gletscher du Mine gekomen. Hier hebben de kinderen heerlijk met water en stenen gespeeld.
Maandag 4 juli.
Bij Lac de Derborence (1450m) de auto geparkeerd. Wij wilden eigenlijk om het meertje lopen, maar met de kinderwagen was dat niet te doen.
Dinsdag 5 juli.
Het was er de hele nacht heftig aan toe geweest qua regen en wind. De bewolking begon steeds verder op te lossen en besloten wij naar Lac de Mauvosin (1961m) te rijden. De stuwdam overgestoken en via de linkerkant een gedeelte gelopen.
Woensdag 6 juli.
Saas-Fee (1880m) is een autovrij dorp. De auto’s die hier wel rijden, rijden allemaal op accu’s. Wij kwamen een Rodel-Bob-baan tegen en Simone had in het begin van de vakantie al gezegd graag te willen roddelen. Het weer zag er voor de komende dagen zeer slecht uit en daardoor besloten wij morgen naar huis te gaan.
Donderdag 7 juli.
Tegen 05.45 uur zijn wij opgestaan en om 7.00 uur weggereden. Weinig files onderweg gehad en rond 17.30 uur waren wij terug in Hoogezand.

Zend een mail naar robert@familieslagter.eu voor vragen of suggesties over deze Internet pagina's.
Copyright © 2005 by Robert Slagter
Laatste update: 14 juli, 2005