Zomervakantie 2003

zomer 2003   fotoalbum   links

Wanneer?

Van 16 juni t/m 5 juli.

Waar?

De wintersport in Fiss, bij de "familie Pale", was ons goed bevallen en daarom hadden wij ervoor gekozen om deze omgeving ook een keer in de zomer te bekijken. Tijdens ons verblijf mochten we onbeperkt gebruik maken van de kabelbanen van Ladis, Fiss en Serfaus.

Van dag tot dag!

Maandag 16 juni.
Rond 12 uur 's nachts vertrokken en aangekomen om ongeveer 10 uur. De hele rit goed weer gehad. Nog een rondje Fiss gelopen.
Dindag 17 juni.
Wij hebben de Möseralm-bahn genomen naar boven. Bij Möseralm (1812 m) zijn wij richting Steinegg (restaurant 1920 m) gelopen en toen richting de Wonnehütte (2050 m).
Woensdag 18 juni.
's Morgens naar Landeck geweest. Terugreis via Fließ en Kaunerberg terug richting Fiss gereden.
Donderdag 19 juni.
In Serfaus de Komperdell-bahn tot het mittelstation (1980 m) omhoog genomen. Hier hebben wij bij een meertje ons brood opgegeten. Vanaf hier naar Köningsleite, Beutelkopf (1784 m) en toen naar de Möseralm gelopen. Met de gondel zijn wij naar beneden gegaan.
Vrijdag 20 juni.
Vanmorgen weggereden richting St. Moritz. Via Scuol naar Zernez (1472 m), waar wij het Nationale Park inreden. Vanaf hier begon de Ofenpass (2149 m). Bij het plaatsje Sta. Maria gingen wij de Umbrailpass (2501 m) op. Op de Stilfserjoch (2757 m) hebben wij de auto neergezet en zijn een stukje gaan lopen door de sneeuw. Hierna door gereden richting de Reschenpass (1510 m) en toen terug naar ons appartement. Vandaag hebben wij meer dan 125 haarspeldbochten gehad.
Zaterdag 21 juni.
Tegen 11.00 uur zijn wij vanuit het appartement richting de Schöngampalm (1880 m) gelopen. De wandelroute was mooi begaanbaar voor de kinderwagen. De tocht was 12 kilometer lang. Tegen 17.45 uur waren wij terug in Fiss.
Zondag 22 juni.
Vanmorgen weggelopen richting Uberwasser (gem. Ladis). Uberwasser is een "naturbadesee". Sebastiaan is voor het eerst in natuurwater geweest.
Maandag 23 juni.
Vanmorgen zijn we via Piller, Arzl, Imst naar Küthai (2020 m) gereden. Hier zijn wij naar de Finstertaler Stausee (2350 m) gelopen. Via de Dreiseenhütte en toen over de skipiste terug gelopen.
Dinsdag 24 juni.
Naar Serfaus gelopen en met de gondel naar Lazid (2346 m). Wij zijn vanaf hier lopend naar beneden gegaan. Bij Lazidalm hebben wij wat gegeten en gedronken. Terug naar Serfaus en zijn via het bospad weer terug naar Fiss gelopen.
Woensdag 25 juni.
Vandaag een rondrit met de auto. Richting Imst en hier zijn wij met de auto omhoog gegaan, de Hahntenjoch (1894 m) op. Via Lech, hier hebben wij nog bij het huisje van de Koningin gekeken, en de Arlbergpaß (1793 m) naar St. Anton gereden en zo weer terug naar Fiss.
Donderdag 26 juni.
Het weer zag er vanmorgen aardig goed uit, dus besloten wij naar het Kaunertal te gaan. Vlak voor de "Gepatsch Stausee" liepen er koeien op de weg en had je een mooi uitzicht op de Stausee en de Kaunertaler-gletscher(2750 m). Wij hebben een rondje om de Weissee gelopen.
Vrijdag 27 juni.
Weer naar Serfaus en met de gondel omhoog. Vanaf het mittelstation zijn een een andere weg omhoog gelopen. De weg voor de kinderwagen was verder niet begaanbaar en zijn wij terug naar het Mittelstation gelopen. Via een totaal andere weg en boven Serfaus langs terug richting Fiss.
Zaterdag 28 juni.
Via Piller zijn wij richting het Pitztal gereden. Bij Mittelberg (1740 m) hebben wij de auto neergezet. Door het Taschachtal zijn wij richting het Taschachhaus gelopen. Aan het einde van het dal, had je een prachtig uitzicht op 4 gletschers. De weg van Ried naar Fiss begon het met bakken uit de lucht te komen. De temperatuur zakte van 25 naar 8 graden. Het begon ook nog te onweren boven ons en ging de regen over in hagel. De hele weg was wit. Het gaf een kabaal, dat je elkaar gewoon niet meer horen kon.
Zondag 29 juni.
Vanaf Reschen zijn wij een dal ingereden richting Melag. Bij een mooi riviertje hebben wij een lange poos in het water gespeeld. Scooby had reuzen pret, want die wilde het water niet meer uitkomen. Je had hier trouwens een mooi uitzicht op meerdere gletschers en op de Weißkugel (3738 m). Vanavond waren er overal in de bergen bergvuren te zien en dit heeft te maken met de strijd in 1809 tegen Napoleon.
Maandag 30 juni.
Vandaag zou het een hele hete dag worden. Op de Kaunerberg zou een mooi meertje zijn, de "Schnadiger Weiher", maar dat viel tegen. Besloten om richting Piller te rijden. Hier had je namelijk de "Piller See" en daar wisten wij zeker van dat je daar kon zwemmen.
Dinsdag 1 juli.
Sinds vandaag gaat de gondel naar Ladis. Hier zijn wij naar de "Burg Laudegg" gelopen. Je had hier een prachtig uitzicht op Ried, Prutz en richting het Kaunertal. Wij zijn toen verder omhoog gelopen naar Obladis (1386 m). Vanaf Obladis kon je de Wasserwanderweg volgen terug naar Ladis.
Woensdag 2 juli.
Vanmorgen bij het opstaan, scheen de zon en de bergtoppen lagen vol met sneeuw. Met de gondel zijn wij naar de Möseralm (1812 m) gegaan en vanaf hier naar Steinegg (1920 m) gelopen. Na een beste tippel, hebben wij ons doel bereikt, namelijk het bergrestaurant van de Schönjochbahn (2436 m). Hier had je prachtig uitzicht over verschillende dalen. Je kon vanaf hier richting Landeck, Serfaus, Kaunertal en Fiss kijken.
Donderdag 3 juli.
Na een poosje in Landeck vertoefd te hebben, zijn wij richting Galtür (1600 m) gereden. In Galtür ons brood opgegeten en toen naar Ischgl gereden. Hier hebben we nog door het dorp gelopen.
Vrijdag 4 juli.
Wij zijn naar Serfaus gelopen en hebben hier de gondel naar het Mittelstation (1980 m) genomen. Hier zijn wij nog een stukje omhoog gelopen, naar de Alpkopf (2022 m). Naar de Lazidalm gelopen, en hier hebben wij een "Tiroler Gröstel" gegeten. Terug in het appartement hebben wij de tassen alvast ingepakt en de boel een beetje opgeruimd.
Zaterdag 5 juli.
Om 5.00 uur opgestaan en vertrokken om 6.00 uur. In Oostenrijk nog een beetje regen gehad en verder goed weer onderweg. Om 15.15 uur waren we weer thuis.

Zend een mail naar robert@familieslagter.eu voor vragen of suggesties over deze Internet pagina's.
Copyright © 2002 by Robert Slagter
Laatste update: 6 juli, 2003