Wintervakantie 2009

winter 2009   fotoalbum   links

Wanneer?

Van 13 februari t/m 21 februari.

Waar?

Vakantiewoning in Hopfgarten (Tirol) in Oostenrijk.

Van dag tot dag!

Vrijdag 13 februari.
Om 3:00 uur zijn wij vertrokken uit Hoogezand. Tegen 07.30 uur hebben wij op een parkeerplaats de auto neergezet, waar wij een heerlijke kop koffie hebben gehaald en een broodje gegeten. Het had hier zo gesneeuwd, dat de bomen gewoon bogen door de hoeveelheid sneeuw die op de takken lagen. Rond 12.30 uur kwamen wij aan in Hopfgarten, waar wij ons bij Pension HŲgerhof hebben gemeld. Rond 15.00 uur zijn wij naar Westendorf gereden. Hier hadden wij met Johan en Trijnie afgesproken. Rond 17.00 uur zijn wij naar gasthof Meschnerwirt gelopen, waar wij heerlijk hebben gegeten. Het sneeuwt in elk geval lekker, dus hopelijk ligt er morgen weer een dik pak sneeuw.
Zaterdag 14 februari.
Vanmorgen werden wij op tijd wakker gemaakt door Sebastiaan, die ons vrolijk kwam vertellen, dat er veel sneeuw gevallen was. Rond 10.30 uur kwamen Johan en Trijnie aangereden. Eerst een kop koffie gedronken en daarna de spullen uit de auto gehaald. Hierna naar Alpina Ski-schule, waar wij de kinderen hebben ingeschreven voor 5 dagen ski-les. De kinderen kregen gelijk de skiís, schoenen, stokken en helm aangemeten. Besloten om naar Westendorf te rijden, omdat je daar gratis gebruik kon maken van de loopband. De kinderen hadden gelijk de smaak te pakken en het viel ons allemaal niet tegen, hoe zij het deden. Rond 16.30 uur zijn wij terug naar Hopfgarten gereden. De kinderen konden het niet laten om verder buiten te spelen en kwamen pas rond etenstijd binnen.
Zondag 15 februari.
Vanmorgen moesten de kinderen om 09.30 uur op de oefenpiste zijn. Zij moesten eerst voor skiŽn om te kijken in welke groep zij werden ingedeeld. De groep van Sebastiaan, met juf Paula, ging al vrij snel naar een andere oefenpiste, die steiler was. De groep van Benjamin, met juf Petty, heeft het even geprobeerd op deze piste, maar enkele kinderen vielen de hele tijd en gingen met hun groep terug naar de oefenpiste. Tegen 12 uur was de skiles afgelopen, waarnaar wij bij de auto een broodje hebben gegeten. Robert en Simone hebben tegen 13.45 uur een skipas gekocht. De les van de kinderen was rond 15.00 uur afgelopen, waarna Robert gelijk met de kinderen omhoog is gegaan. Met zijn allen hebben wij 3 keer vanaf de gondel (middelstation) naar beneden geskied. Sebastiaan hield zich goed staande, maar Benjamin viel enkele keren goed op de rug naar beneden en dat ging niet zo zachtjes. Het was gelukkig erg mooi weer vandaag, dus tot 17.15 uur hebben wij geskied.
Maandag 16 februari.
Benjamin heeft bijna de hele nacht gedroomd over het skiŽn, hij schreeuwde het af en toe uit. Rond 09.15 uur waren wij bij de skipiste. Gelijk hebben wij ski-passen gehaald voor 5 dagen, want de achillespees van Robert ging redelijk goed. Sebastiaan had er ook 1 nodig, omdat hij gelijk met de gondel naar boven ging. Johan en Trijnie hebben de hele dag boven bij het middenstation gezeten. De kinderen hebben wij tussen de middag niet gezien, omdat zij samen met de juf gingen eten. Rond 15.00 uur was hun les afgelopen en mochten beiden bij het middenstation gelijk met ons mee. Met zijn allen hebben wij de blauwe pistes gedaan en daarna richting Filzmoos geskied. De kinderen konden goed volgen en af en toe ging de snelheid behoorlijk omhoog. Het werd op een gegeven moment behoorlijk koud, waardoor wij besloten om richting het middelstation te gaan en met de gondel naar beneden te gaan.
Dinsdag 17 februari.
Vannacht is het begonnen met sneeuwen en toen wij wakker werden lag er een behoorlijke laag sneeuw op de auto. Wij moesten eerst het pad vrij maken, voordat de autoís weg konden. De pistes waren niet geprepareerd, dus het was alleen skiŽn in diepsneeuw. Robert en Simone zijn eerst richting Itter geskied en daarna naar SŲll. Verder rondom de Hohe Salve geskied, maar door de hevige sneeuwbuien en harde wind, was het geen pretje. Doordat wij niet goed konden zien waar wij skieden, hebben wij 2 keer dezelfde stoeltjeslift genomen en zelfs Robert was de weg kwijt. Uiteindelijk zijn wij rond 15.00 uur terug naar beneden geskied en zijn wij er mee gestopt. Benjaminís juf had al eerder besloten om met de kleine kinderen naar beneden te gaan. Toen wij terug bij de auto kwamen, moesten wij eerst de autoís schoonmaken, want er lag wel 20 centimeter op. De kinderen en Simone hebben samen een iglo gemaakt en de sneeuw plakte gelukkig goed.
Woensdag 18 februari.

Vanmorgen was het zo koud, dat de binnenkant van de auto gewoon bevroren was. Het duurde een lange tijd, voordat alles schoon was. De kinderen konden nu mooi skiŽn, want het weer was helemaal opgeklaard. De zon scheen volop. Johan en Trijnie hebben de gondel gepakt en zijn naar het middelstation gegaan en hebben hier heerlijk van de zon genoten. Robert en Simone hebben lange afstanden geskied en hebben vele afdalingen gehad. Door de vele sneeuw van gisteren, kwamen er allemaal boekels in de sneeuw, wat Simone echt een drama vond. Nadat de lessen van de kinderen waren afgelopen, hebben wij nog een klein poosje met de kinderen verder geskied. Het werd steeds kouder, dat wij besloten tegen 16.00 uur naar beneden te skiŽn. Na die tijd boodschappen gedaan en eten gekookt. Na het eten heerlijk met Scooby gedold in de diepe sneeuw. De hond kan er gewoon niet genoeg van krijgen.
Donderdag 19 februari.

Vandaag was het de laatste dag voor de kinderen met skiles. Tegen 13.00 uur zouden zij allebei boven bij het middelstation wedstrijd skiŽn. Johan en Trijnie namen de gondel gelijk ís morgens naar boven. Robert en Simone hebben hetzelfde stuk als afgelopen dinsdag geskied. Je kon nu eindelijk de omgeving beter zien. Rond 12.30 uur kwamen wij bij Johan en Trijnie aan, waar wij hebben genoten van een warme beker chocolademelk. Om 13.00 uur kwam Benjaminís groep als eerste naar beneden en daarna Sebastiaanís groep. Nadat zij allebei naar beneden waren gekomen, zijn wij verder geskied. Robert is later even alleen gaan skiŽn, want hij wilde graag nog een keer van de Hohe Salve af. Simone ging toen ook enkele liften alleen in. Tegen 14.45 uur zijn wij naar beneden geskied om op tijd bij de prijsuitreiking te zijn. Benjamin is 2de geworden van zijn groepje en Sebastiaan 5de van zijn groep. Beiden kregen zij een medaille en een soort paspoort, waar in staat wat zij hebben geoefend. Sebastiaan heeft nog een lange tijd in de Iglo gespeeld en Benjamin wilde liever binnen zitten. Na het eten hebben Robert en Simone Scooby uitgelaten, maar het was behoorlijk koud, dus wij waren weer snel terug bij de verwarming.
Vrijdag 20 februari.
Trijnie is de hele nacht behoorlijk ziek geweest en vanmorgen ging het nog niet veel beter met haar, dat zij besloot heerlijk in haar bedje te blijven. Wij hadden besloten met zijn 4-en een hele skitour te maken richting Westendorf en daarna weer terug. Het sneeuwde lichtjes, dus het was voor de kinderen goed te doen. Rond 12 uur kwamen wij aan in Westendorf, waar wij samen met Johan wat gegeten en gedronken hebben. De tocht naar Brixen was voor de kinderen wel een uitdaging, want op een gegeven moment kwamen wij bij een zwarte piste. Een jongeman vertelde, dat de steilte wel mee viel, dus besloten wij hem toch te nemen. Het ging de kinderen goed af. Boven moesten wij nog enkel 1 stoeltjeslift nemen, waarna wij na een lange afdaling in Hopfgarten aankwamen. De kinderen waren behoorlijk moe, dus besloten wij ze eerst thuis te brengen en daarna boodschappen te doen. Trijnie was nog steeds niet beter en wilde ook geen eten. ís Avonds rustig alle spullen gepakt en besproken hoe laat wij morgen wegrijden. Het sneeuwt nog steeds en er is vandaag ook redelijk wat sneeuw bijgekomen.
Zaterdag 21 februari.
Vanmorgen om 07.00 uur opgestaan, een klein beetje ontbeten en tegen 07.45 uur weggereden richting Hoogezand. Johan en Trijnie gingen gelijk bij WŲrgl de snelweg op, omdat zij een autobaanvignet hebben. Wij zijn via een b-weg via Rosenheim naar MŁnchen-oost gereden. De weg was redelijk begaanbaar, maar toch nog wel veel sneeuw op de weg. Op het nieuws hoorden wij dat alles rondom Kufstein en MŁnchen vol stond. Gelukkig hebben wij onderweg geen fileís gehad. Tegen 18.00 uur waren wij thuis.Zend een mail naar robert@familieslagter.eu voor vragen of suggesties over deze Internet pagina's.
Copyright © 2009 by Robert Slagter
Laatste update: 7 mei, 2009