Wintervakantie 2008

winter 2008   fotoalbum   links

Wanneer?

Van 23 februari t/m 1 maart.

Waar?

"Appartement Landhaus Schusterhšusl" van Gasthof-Hotel Lanzenhof te Going (Tirol) in Oostenrijk.

Van dag tot dag!

Zaterdag 23 februari.
Vanmorgen om 02.40 uur zijn vertrokken vanuit Hoogezand. Vanaf WŁrzburg stonden wij in de file en af en toe konden wij weer een klein stukje doorrijden. Dit is eigenlijk tot aan Kufstein toe. Onderweg klaagde Benjamin over een zere buik, dus dat werd een keer extra stoppen, zodat hij even naar het toilet kon. Dit was echter niet het probleem, want wij waren net aan de rit, toen Benjamin moest overgeven. Konden wij weer stoppen om hem schone kleding aan te trekken. Tegen 15.30 uur kwamen wij aan in Going. In totaal bijna 13 uur in de auto gezeten.
Zondag 24 februari.
Benjamin had heel veel zin om te skiŽn, want continu liep hij met zijn helm op en wilde het liefst zijn skischoenen aan. De skilessen beginnen om 10 uur. Benjamin moest zich melden bij de "schizwergerl" en Sebastiaan moest voorskiŽn. Sebastiaan kwam in een groep met in totaal 7 kinderen. Zijn skileraar heet Thomas en spreekt een klein beetje Nederlands. Benjamin is begonnen om over matten te lopen, zodat hij het gevoel van de skiís onder de knie kreeg. Later gingen zij oefenen om een pizzapunt te oefenen over een baantje van 3 meter. Nadat de skiles was afgelopen hebben wij Sebastiaan meegenomen met de stoeltjeslift. Hiermee zijn wij omhoog gegaan en toen vertelde Sebastiaan dat hij daar vanmiddag met de skileraar al mee was geweest. Terug in het appartement, hebben wij ons eerst gedoucht. Iedereen was aan het zweten geweest, want het was zonnig weer en de temperatuur lag rond de 17 graden en dat met een skipak aan!!!
Maandag 25 februari.
Na het ontbijt zijn wij gelijk naar de skipiste gelopen. Benjamin en Sebastiaan konden nog 1 keer met ons mee in de sleeplift en afdalen naar beneden. Wij hebben een 3 dagen kaart gekocht, omdat het enkele dagen zeer mooi weer blijft. Benjamin had veel moeite om alleen in het kinderklasje te blijven, hij brulde en schreeuwde erover. Hij mocht wel gelijk een groep hoger, naar de "Olifant". Sebastiaan is nog even op de oefenpiste geweest en daarna ging zijn groep gelijk naar boven. Rond 16 uur waren wij weer beneden en vertelde Benjamin dat hij morgen met de kindersleeplift mag. Hij was supertrots en is heel snel vooruitgegaan.
Dinsdag 26 februari.
Na het ontbijt zijn wij naar de skischool gelopen, waar wij de beide kinderen nog 2 dagen extra les erbij hebben laten schrijven. Robert en Simone zijn richting Ellmau geskied, waar wij het treintje hebben gepakt naar boven. Het was een prachtige afdaling naar beneden, maar de sneeuw begon hier al aardig papperig te worden. Benjamin begint het al aardig onder de knie te krijgen en de bochtjes beginnen nu ook te komen. Sebastiaan leert nu ook nieuwe dingen erbij en de techniek wordt steeds beter. Nadat de skiles was afgelopen is Robert met Benjamin nog even naar boven gegaan, zodat Benjamin kon laten zien wat hij allemaal had geleerd. Hierna is Benjamin met Johan en Trijnie meegegaan en zijn wij samen met Sebastiaan helemaal naar boven gegaan.
Woensdag 27 februari.
Vanmorgen hebben wij het iets rustiger aangedaan, doordat het regende. De voorspellingen zien er gelukkig voor de middag beter uit. Net voordat de skilessen begonnen, waren wij op de piste. Nadat de kinderen met de leraars mee zijn gegaan, zijn wij naar boven gegaan. Boven hadden wij erg slecht zicht, doordat de wolken laag hingen. Gelukkig was de regen opgehouden en werden wij niet zo heel erg nat. Sebastiaan en Benjamin zijn beiden al druk aan het oefenen voor morgen. Morgen moeten ze beiden wedstrijdjes doen en hier kunnen zij een medaille verdienen. Na het middageten begon het op te klaren, alleen de zon kon er niet echt doorkomen. Nadat de skilessen waren afgelopen, hebben wij beide kinderen mee naar boven genomen. 's Avonds hebben wij bij de pizzeria pizzaís besteld en die heerlijk opgegeten. Scooby is zo moe, dat hij nog maar amper ís avonds uit wil.
Donderdag 28 februari.
Vanmorgen liep alles zo vlotjes, dat wij vrij vroeg op de piste waren. Wij hadden besloten vandaag zelf niet te skiŽn, omdat de kinderen wedstrijdjes moesten doen en er vandaag prijsuitreikingen waren. In het begin van de les, kregen beide kinderen een hesje met een nummer erop aan. Sebastiaan had 32 en Benjamin 72. Sebastiaan begon om 10.30 uur met de slalom wedstrijd. Benjamin mocht tegen 10.45 uur een slalom wedstrijd doen. Wij hebben daarna Scooby uitgelaten en zijn richting Ellmau gelopen. Via de skipiste zijn wij terug naar de oefenpiste gelopen. Hier hebben wij genoten van de kunstjes die Benjamin leerde. Sebastiaan hebben wij amper gezien, want die was hoofdzakelijk boven aan het lessen. In de middagpauze zijn wij naar het huisje gelopen en hebben heerlijk gegeten. Na het eten van het zonnetje genoten op het balkon. Benjamin zat zelfs alleen in zijn hemd en onderbroek, zo lekker warm. Tegen 14 uur waren beide kinderen weer op les en zijn wij boodschappen gaan doen. Rond 16 uur was iedereen beneden en begon de prijsuitreiking. Allebei hebben zij een oorkonde en een medaille gekregen. Ook mogen ze het hesje met hun nummer houden.
Vrijdag 29 februari.
Vanmorgen zag het weer er niet goed uit, maar het was nog droog. De kinderen wilden nog wel graag met ons skiŽn, omdat hun skilessen waren afgelopen. Wij hebben eerst geoefend op de oefenpisten en zijn daarna met de stoeltjes lift naar boven gegaan. Simone ging samen met Sebastiaan skiŽn en Robert nam Benjamin met zich mee. Voor Benjamin was het best vermoeiend om de steilere pistes te nemen, waardoor Simone samen met Benjamin boven is gebleven en Robert met Sebastiaan naar beneden is geskied. Halverwege de skipiste bij het Jausenstation Hollenauer Kreuz wat gegeten en gedronken. Nadat wij uit het restaurant kwamen, regende het nog niet zo heel erg hard en besloten wij met de stoeltjeslift nog een keer omhoog te gaan. Eenmaal boven te zijn gekomen, was het niet meer droog en aan de lucht te zien, zat er geen verbetering meer in. Met zijn allen hebben wij besloten om naar beneden te skiŽn en ermee te stoppen. Tegen 18.15 uur zijn wij naar het gasthof-hotel lanzenhof gelopen, waar wij met zijn allen heerlijk hebben gegeten.
Zaterdag 1 maart.
Vanmorgen om 05.45 uur weggereden, terug naar Hoogezand. Gelijk nadat wij de snelweg opreden bij Kufstein, kwamen wij al in de file terecht. Op de radio hoorden wij al, dat het tot MŁnchen aan toe files waren. Besloten om op een gegeven moment van de snelweg af te gaan en via B weggetjes verder te rijden. Dan heb je in elk geval het gevoel dat je rijdt. Wij waren nog maar net van de snelweg af, toen de lucht behoorlijk zwart werd. Robert heeft de auto direct aan de kant gezet en dat was maar goed ook. Het begon heel hard te waaien, te hagelen en te onweren. Na 10 minuten was het over en zijn wij verder gereden. De ravage was goed te zien, zoals omgevallen bomen over de weg. Op enkele stukken, moesten wij omrijden en dat zonder een goede kaart. Hierna verder zonder problemen via Regensburg terug naar Hoogezand gereden. Opnieuw hebben wij er bijna 13 uur overgedaan.

Zend een mail naar robert@familieslagter.eu voor vragen of suggesties over deze Internet pagina's.
Copyright © 2008 by Robert Slagter
Laatste update: 5 maart, 2008