Wintervakantie 2007

winter 2007   fotoalbum   links

Wanneer?

Van 23 februari t/m 4 maart.

Waar?

Samen met opa en oma Slagter in "Haus Mariandl" in Westendorf Oostenrijk.

Van dag tot dag!

Vrijdag 23 februari.
We zijn om 10.00 uur vertrokken naar Greding, waar we een overnachting maken. We waren er om ongeveer 17.00 uur. De hele rit zon gehad en hebben 731 kilometer gereden. Lekker in het hotel gegeten en toen vroeg naar onze kamer en lekker op bed liggen.
Zaterdag 24 februari.
7.00 uur opgestaan en een half uur later zaten we aan het ontbijt. Tegen 8.45 uur weg gereden en het was weer een zonnige dag. Tegen 12.00 uur waren we in Westendorf bij "Haus Mariandl". Vandaag 234 kilometer gereden. Een mooi groot en net huis, 3 aparte slaapkamers en een grote woonkeuken. Alleen op de skipiste ligt sneeuw en de rest is groen. 's Middags bij de skipiste gekeken en het zag er niet best uit. Sneeuw is klets nat en ijzig.
Zondag 25 februari.
Vandaag was het bewolkt. 's Morgens direct ski's gehuurd voor zowel Sebastiaan als Benjamin. Robert is met Sebastiaan aan het skiŽn geweest en Simone met Benjamin. Na een halve dag wist Sebastiaan weer helemaal hoe het moest. Benjamin had er ook veel plezier in. Simone is later in de middag met Sebastiaan aan skiŽn geweest. We hebben de hele dag op de ski's gestaan. Tegen de avond begon het te regenen en later ging het over in sneeuw.
Maandag 26 februari.
Vanmorgen keken we uit het raam en er lag een mooi laagje sneeuw en het sneeuwde nog steeds. Jammer dat de temperatuur boven nul komt. We hadden besloten om vandaag te wandelen. Lekker door de sneeuw lopen en elkaar bekogelen met sneeuwballen. We kwamen boven bij de sleeplift uit en zijn toen via de skipiste terug gegaan. Halverwege nog een Jagerthee gehad. Tegen de middag begon de sneeuw over te gaan in regen. Benjamin heeft 's middag geslapen. Robert heeft nog een lange tijd met de huisbaas achter de pc gezeten. Later met z'n allen nog naar beneden naar de winkel gelopen. Het was een leuke dag.
Dinsdag 27 februari.
Het had de hele nacht gesneeuwd en daarom zijn we met z'n vieren met de gondel naar boven gegaan. Slee mee en via de rodelbaan route terug naar beneden. Het was ontzettend leuk om met de verse sneeuw te spelen. Het eerste gedeelte was makkelijk te doen met de slee omdat hier de sneeuwmachine langs was geweest. Verderop hebben we een andere route genomen waar we tot onze knieŽn toe in de sneeuw stapten. Het was een beste wandeling terug naar het huisje terug en daarom heeft Robert maar de auto opgehaald.
Woensdag 28 februari.
Het weer zou goed worden vandaag, en daarom zijn Sebastiaan, Simone en Robert vandaag aan het skiŽn gegaan. Ski's gehuurd bij de gondel en op naar boven. Het was nog bewolkt en bovenin was het mistig. SkiŽn met Sebastiaan ging eerst wat moeilijk. Tegen 11.30 uur begon het te regenen en besloten we om wat te gaan eten en lekker droog te gaan zitten. Soep, patat en wat te drinken gehad. De regen ging over in sneeuw en een uur later klaarde het op en begon de zon te schijnen. De middag was mooi om te skiŽn.
Donderdag 1 maart.
De temperatuur is hoog en beneden ligt er alleen nog maar sneeuw op de piste. Er omheen is alles groen, dat is wel raar om mee te maken. Vandaag zou het ook weer rond de 10 graden worden. We gaan lekker wandelen richting de "Aunerhof". We hebben een wandeling van ongeveer 2,5 uur gemaakt. 's Middags hebben Benjamin en Simone geslapen, Simone was een beetje ziekjes. Robert heeft samen met Sebastiaan een rondje Westendorf gedaan om wat posters op te hangen. Aan het einde van de middag nog naar de piste geweest en hebben de kinderen een aantal afdalingen met de slee gemaakt.
Vrijdag 2 maart.
Weer bewolkt en beneden regende het weer. De sneeuwvalgrens lag rond de 1100 meter. Dus besloten we om met de auto naar "Pass Thurn" te gaan om daar lekker in de sneeuw te zijn. Hier lag genoeg sneeuw en het was er erg leuk voor de kinderen. Sleetje rijden, op een vuilniszak naar beneden glijden en een sneeuwhol bouwen. Tussen de middag hebben we daar lekker in het restaurant wat gegeten. Na meer dan 4 uur bij "Pass Thurn" vertoeft te hebben zijn we terug naar het huisje gegaan en ons klaar gemaakt om 's avonds lekker uit het eten te gaan.
Zaterdag 3 maart.
's Nacht had het weer een beetje gesneeuwd maar het begon alweer te regenen. We hadden Sebastiaan beloofd om nog een keer te gaan skiŽn. Beneden in Westendorf was het eigenlijk niet mogelijk. Dus op naar "Pass Thurn". Weer lekkere verse sneeuw en een mooie skipiste. Ook voor Benjamin skiís gehuurd. Wat hebben de kinderen het daar weer leuk gehad. We zijn op de piste geweest totdat de lift dicht ging. 's Avond de auto gepakt voor de terugreis van morgen.
Zondag 4 maart.
7.00 uur opgestaan en tegen 8.00 uur weggereden. De hele weg mooi weer gehad en het was rustig op de weg. Tegen 16.30 uur waren we thuis. Een zeer leuke vakantie gehad.

Zend een mail naar robert@familieslagter.eu voor vragen of suggesties over deze Internet pagina's.
Copyright © 2007 by Robert Slagter
Laatste update: 5 maart, 2007