Sebastiaan

Sebastiaan   fotoalbum   mijlpalen   dagboek   stamboom   links

Wie is dit?

Dit is Sebastiaan en is geboren op maandag 22 april 2002 te Groningen om 5.25 uur. Sebastiaan is met een keizersnede op de wereld gekomen. Hij woog 3760 gram en was ongeveer 52 centimeter lang.

De zwangerschap

Op zondag 12 augustus 2001 heeft Simone een zwangerschapstest gedaan en die was positief. Ze was zwanger sinds 10 juli en zou uitgerekend zijn op 16 april. Op 28 september hebben we de eerste echo gedaan en was het voor ons de bevestiging dat Simone zwanger was. Ons kind had een tijdelijke naam gekregen: Mormel. We wilden tijdens de zwangerschap niet te weten komen of het een jongen of een meisje zal zijn.

Opname ziekenhuis

Tijdens haar zwangerschap is Simone twee keer opgenomen in het ziekenhuis. De eerste keer was in december, toen had ze een abces die operatief weggehaald moest worden en hiervoor moest ze 2 dagen in het AZG blijven. En in de 38e week van haar zwangerschap werd ze opgenomen met een te hoge bloeddruk, en nu moest ze 7 nachten daar blijven. Gelukkig mocht Simone weer naar huis om thuis te bevallen.

Volledige geboortekaart (opent nieuw window)

De bevalling

Op zondag 21 april 2002 om ongeveer 18.30 uur braken de vliezen.We zijn die avond vroeger op bed gegaan en om ongeveer 23.00 uur begonnen de weeŽn.Vanaf een uur of half twee waren de weeŽn ongeveer om de 3 minuten en even later volgden ze steeds sneller op elkaar. De verloskundige maar gebeld, want Simone zou thuis bevallen. Tegen 3 uur was de verloskundige er en ze constateerde al een volledige ontsluiting. Na 3 kwartier was het nog niet ingedaald en toen maar een ambulance gebeld en op naar het ziekenhuis in Groningen. Rond 4.45 uur waren we in het Academisch Ziekenhuis Groningen en gingen we naar de verloskamer. Geprobeerd werd de kleine met de vacuŁm te halen samen met een inknip, maar dit lukte niet. Toen werd er snel besloten een keizersnede te doen. Simone kreeg een ruggeprik en daarom mocht Robert ook bij de bevalling aanwezig zijn. Om 5.25 uur is Sebastiaan geboren.


Zend een mail naar robert@familieslagter.eu of sebastiaan@familieslagter.eu voor vragen of suggesties over deze Internet pagina's.
Copyright © 2005 by Robert Slagter
Laatste update: 15 september, 2005