Scooby

Scooby   fotoalbum   dagboek   stamboom   links

16-09-2003   08-06-2003
Deze zomer veel aan het zwemmen geweest. Zomervakantie in Oostenrijk in de bergen weer veel gelopen. Bij de beekjes spelen is leuk. De autoreis heeft hij geen problemen mee. Scooby heeft ook weer zijn cocktail gehad op 12 augustus. We zijn ook nog een dagje in Drenthe aan het fietsen geweest, de afstand was 30 km. Hij heeft wel last van de spieren gehad.   Het is een mooie winter geweest met in Nederland ook sneeuw en natuurlijk veel sneeuw in Oostenrijk. Scooby heeft het daar ontzettend naar zijn zin gehad. 's Avonds bekaf door veel te wandelen. Scooby is zelfs nog in een kabelbaan geweest. Scooby en Sebastiaan zijn echte vriendjes. De afgelopen maand een aantal keer met ons aan het fietsen geweest. Ook durft Scooby nu te zwemmen.
02-12-2002   30-10-2002
Het afsteken van vuurwerk is weer begonnen en daar is Scooby wel een beetje bang voor. Het omgaan met Sebastiaan gaat ontzettend goed. Sebastiaan kruipt al naar Scooby toe en probeert hem aan de haren te trekken. Dat staan we Sebastiaan niet toe. Gelukkig heeft Scooby er niet al te veel problemen mee. We gaan in januari weer op vakantie naar Oostenrijk en daarom moet Scooby een Rabiësvaccinatie hebben, deze heeft hij vandaag gehad.   Het is een lange tijd geleden dat er in het dagboek is geschreven. We hebben de zomer achter de rug een Scooby heeft leren zwemmen in het Zuidlaardermeer. Op 15 augustus heeft hij weer vaccinaties gehad, NOBIVAC LEPTO (70021 D) en NOBI-VAC PARVO-C (000429). Het luisteren naar vrouwtje en baasje gaat nu heel goed. Scooby heeft nu ook zijn eerste zomervakantie gehad. In Oostenrijk heeft Scooby veel angsten overwonnen. In de bus, in een grote lift, een treintje en op een gletsjer geweest.
23-04-2002   25-01-2002
2 Maart heeft Scooby voor het eerst naast de fiets gelopen, dit gaat hartstikke goed. Ook weet hij dat hij niet veel zeewater moet drinken want daarvan raak je goed in de schijterij, dit heeft die op Texel gemerkt bij Aad en Hanny. Gisteren heeft Scooby er een vriendje bij gekregen, Sebastiaan.   Nieuwjaardag heeft Scooby zijn voetzool opengehaald en er zat een diepe snee in. Heeft een aantal dagen met een sokje aan gelopen als hij naar buiten ging. Scooby heeft ook zijn eerste wintersport meegemaakt. Hij vond de sneeuw en de bergen prachtig.
16-12-2001   23-10-2001
Gisteren hebben Robert en Scooby een diploma puppycursus gehaald met allemaal mooie cijfers. We gaan niet verder met een vervolgcursus omdat daar straks weinig tijd voor is door de geboorte van ons kind. Omdat we in januari op vakantie gaan het naar Zwarte Woud moet Scooby een Rabiësvaccinatie hebben en deze heeft hij gehad op 27 november 2001.   Verder gaat alles goed met Scooby, hij is al vrij groot en wil goed luisteren. Gisteren heeft hij zijn eerste duik in het water gehad. Spontaan op speelse wijze nam hij een grote sprong en verdween onder het water.
11-09-2001   08-08-2001
Gisteren hebben we bericht gekregen van Quiraing Hondenschool waar wij en Scooby vanaf zaterdag 15 september in training gaan. We gaan eerst de puppiecursus doen. Op 20 augustus heeft Scooby de volgende vaccinaties gehad: NOBI-VAC DHPPI (425-0018) en NOBIVAC LEPTO (70021 D) en hiervoor moet hij in augustus 2002 op herhalingsenting. Op 10 september is hij geweest voor: NOBIVAC LEPTO (70021 D).   Op de Internetsite www.marktplaats.nl staat een advertentie van een Border Collie. Direct gebeld en 's avonds gekeken. Dezelfde avond hebben we besloten om hem te nemen. Vrijdag tegen de avond hebben we onze Border Collie opgehaald, waarvoor we ook al een naam hebben bedacht, Scooby. Met autorijden heeft Scooby geen problemen en de weg naar huis is goed verlopen. De eerste 2 nachten niet geslapen, Scooby was onrustig. Maar vanaf de derde nacht ging alles wel goed.


Zend een mail naar r.slagter@rc.rug.nl of simoneslagter@ilse.nl voor vragen of suggesties over deze Internet pagina's.
Copyright 2002 by Robert Slagter
Laatste update: 16 september, 2003