Benjamin

Benjamin   fotoalbum   mijlpalen   dagboek   stamboom   links

Wie is dit?

Dit is Benjamin. Hij is geboren op maandag 8 december 2003 te Groningen om 7.53 uur. Hij woog 4105 gram en was ongeveer 53 centimeter lang.

De zwangerschap

Op maandag 31 maart heeft Simone een zwangerschapstest gedaan en die was positief. Binnen een jaar zwanger van de tweede. We noemen "hem" nu ukkepuk. Dinsdag 27 mei de echo gehad en de uitgerekende datum werd bevestigd, 4 december 2003. Doordat Sebastiaan met de keizersnede geboren is, bleven we in het ziekenhuis onder controle.

De bevalling

Op maandag 8 december om 0.30 uur begon Simone last te krijgen van pijn onderin de rug. We hebben nog even geslapen maar Simone is er een aantal malen uitgeweest omdat de pijn steeds erger werd. Om 5.00 uur kon Simone het niet meer houden en toen hebben we het ziekenhuis maar gebeld. We moesten direct komen. Om ongeveer 5.45 uur waren we er en kwam Simone aan de CTG te liggen. Hierop was duidelijk te zien dat ze al weeŽn had. Rond 6.30 uur naar de verloskamer gereden. Even later bleek dat ze al 6 centimeter ontsluiting had. Om 7.30 uur had ze al volledige ontsluiting en mocht ze persen. Het hoofdje was al vrij snel te zien. Doordat de kleine in problemen kwam moest ukkepuk zo snel mogelijk gehaald worden en dit werd gedaan met vacuŁm en samen met een inknip. Toen het hoofdje geboren was moest eerst de navelstreng doorgeknipt worden. Om 7.53 uur werd Benjamin geboren en lag maar voor 5 seconden op mama haar buik waar het al licht begon te huilen. Voor de zekerheid werd hij snel meegenomen naar de conrolekamer. Hier is Benjamin goed opgeknapt en een half uur later lag hij aan mama haar borst.

Volledige geboortekaart (opent nieuw window)


Zend een mail naar robert@familieslagter.eu of benjamin@familieslagter.eu voor vragen of suggesties over deze Internet pagina's.
Copyright © 2005 by Robert Slagter
Laatste update: 16 september, 2005